CINEBUUR

Nieuw bij BUUR: CINEBUUR!
Elke derde maandag van de maand bouwen we wijkplaats BUUR Brakkenstein om tot een huiskamerbioscoop. Gezellige filmavonden waar we arthouse films vertonen met een hoge waardering. Geïnitieerd en gehost door buurtbewoners.

Deze maanden staan de volgende films op het programma:

Maandag 15 april: And then we danced (klik voor trailer)
Film uit 2019
Regie: Levan Akin

Merab, een jonge danser in het Georgisch Nationaal Dansensemble traint al vanaf heel jong traditionele volksdansen, gecompliceerde dansen die veel talent en uithoudingsvermogen vergen. Hij doet alles wat hij hoort te doen, maar toch is zijn dansen niet authentiek genoeg. Tot de komst van Irakli. Ondanks dat ze concurrenten zijn, halen ze het beste van elkaar naar boven.

Maandag 13 mei: Victoria & Abdul (klik hier voor trailer)
Een kostuumfilm uit 2017

Regie: Stephen Frears
Abdul Karim (Ali Fazal) uit India neemt deel aan het gouden jubileum van koningin Victoria (Dame Judi Dench). Hij komt in haar gunst en de twee smeden een onwaarschijnlijke en toegewijde alliantie. Het huishouden en binnenste cirkel van de koningin proberen die alliantie te vernietigen. Naarmate hun vriendschap zich verdiept, begint Victoria een veranderende wereld met nieuwe ogen te zien.

Maandag 10 juni: Rafiki (klik hier voor trailer)
Film uit 2018

Regie: Wanuri Kahiu
Rafiki, Keniaanse film, over twee vrouwen die zich, ondanks de politieke rivaliteit tussen hun families, samen verzetten tegen de onderdrukkende maatschappij. Wanneer de liefde tussen hen opbloeit wordt de druk ondraaglijk. Ze worden gedwongen om te kiezen tussen geluk en veiligheid


19.30 inloop
20.00 start film
€5 entree
AUB aanmelden bij merel@buurbrakkenstein.nl

Waar wil je eten?

Bij BUUR Catering kun je een aanvraag voor catering doen op een van onze vaste locaties Villa Klein Heumen, De Boskas of Hortus Botanicus Nijmegen. Of op een locatie naar keuze. Catering voor kleine groepen onder 20 personen is helaas geen mogelijkheid, daarvoor kun je bij onze eetcafés terecht.

> Ga naar Buur Catering