Welkom bij
Buur West

Dit is buur West

BUUR West is de huiskamer van Nijmegen-West.
Van donderdag tot en met zondag kan je vanaf 17:00 uur bij ons terecht voor een uitgebreide borrel, een heerlijk diner of gewoon een goede kop koffie. Overdag is de ontmoetingsplek geopend voor bewoners, buurtgenoten en andere bezoekers. We bieden samen met onze partners een uitgebreid activiteitenprogramma aan vóór en dóór de wijk met voor ieder wat wils! BUUR serveert dagelijks een gezamenlijke lunch en warme maaltijd op inschrijving. Meer weten over BUUR?

Duurzaam en lekker eten

BUUR staat voor lekker en duurzaam eten in huiselijke sfeer. Onze producten zijn afkomstig van lokale leveranciers, seizoensgebonden en verantwoord geproduceerd. Zo vind je op onze menukaart enkel biologisch vlees en duurzaam gevangen vis. Daarnaast werken we graag met ‘geredde groenten’, die niet gaaf genoeg zijn voor de supermarkt. En natuurlijk gebruiken we met trots de oogst uit het micro-voedselbos in onze voortuin!

Ontmoeten, samenkomen en meedoen

Griffioen is een wooncomplex in Oud-West met een ontmoetingsruimte waar iedereen uit de buurt (en daarbuiten) welkom is! Je kunt bij ons terecht om te eten & drinken, sporten, ontmoeten en om mee te doen aan diverse activiteiten. Ook is wonen en logeren in Griffioen mogelijk.

Het ontstaan van BUUR West

BUUR West is het jonge zusje van BUUR Brakkenstein en bevindt zich in de ontmoetingsruimte van wooncomplex Griffioen. Griffioen is een samenwerking van BUUR en vier andere partijen met ieder een eigen expertise. BUUR verzorgt het eetcafé en de verbinding met de buurt. Daarnaast zorgen ZZG Zorggroep, Sterker, Riverland Healthcentre en Pluryn voor zorg, welzijn, dagbesteding, sport en beweging.

BUUR is in 2022 gestart met het verzorgen van maaltijden voor de bewoners van het complex Griffioen. Sindsdien is de ontmoetingsruimte verbouwd en ingericht zodat zorg, welzijn, horeca en activiteiten samen op één bruisende plek kunnen plaatsvinden. Overdag is de ruimte vooral gericht op activiteiten, dagbesteding en welzijn. In de namiddagen van donderdag tot en met zondag wordt de ruimte omgetoverd in een eetcafé waar iedereen uit de wijk (en daarbuiten) welkom is voor borrel of diner.

Gluren bij de Buren

Zondag 30 juni, vanaf 13:45u En óf BUUR meedoet met Gluren bij de Buren! Zowel BUUR West als BUUR Brakkenstein stellen hun prachtige tuinen …

Kindermiddag

Oproep: wie organiseert graag gezellige en speelse kinderactiviteiten? We werken graag met je samen! BUUR West en Griffioen zijn op zoek naar buurtbewoners die …

1 jaar BUUR West

Hoera, de 1ste verjaardag van BUUR West De 1ste verjaardag van BUUR West, op 11 mei 2024, vierden we graag met al onze buren. Zij …

Op ’t Eiland tijdens de Vierdaagsefeesten

Dit jaar staan we met BUUR op ’t Eiland tijdens de Vierdaagsefeesten, kom hier gezellig een feestje vieren! Van 13 t/m 19 juli vanaf …

Samenzijn zorgintensieve gezinnen

SAAM Nijmegen organiseert een samenzijn voor ouders met een zorgintensief kind. Wanneer je kind als gevolg van een handicap, stoornis of ziekte veel en …

Open sollicitatie

Je mag ons altijd een berichtje sturen als je interesse hebt om bij BUUR te werken. Op dit moment hebben we een aantal vacatures …
Vorige
Volgende

Agenda

Je ziet hieronder alle activiteiten bij de verschillende locaties van BUUR. Wil je alleen de activiteiten zien van bijvoorbeeld BUUR Brakkenstein? Klik dan hieronder op “Locatie” en selecteer de locatie waar je de agenda van wilt zien. Druk daarna op de knop “Zoek”

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Ons Team

Sophie

Werner

Daniel

Niek

Aaricia

Fleur

Zef

Jorit

Vorige
Volgende

Vacatures

Bij BUUR zijn we regelmatig op zoek naar nieuw personeel. Ons team bestaat uit een diverse groep collega’s: mensen met een bijbaan, vrijwilligers, vaste krachten, maar we hebben ook leerwerk- en dagbestedingsplekken. Onze vacatures zijn soms aan een specifieke locatie gebonden, maar ook vaak overkoepelend waarmee je op verschillende plekken in Nijmegen aan het werk kunt. Hieronder zie de vacatures die op dit moment open staan bij BUUR West. Klik hier voor alle vacatures.

Vorige
Volgende

Locatie en openingstijden Buur West

BUUR West heeft een bijzondere dubbelfunctie. Overdag zijn we 7 dagen per week de ontmoetingsruimte van Griffioen. Vanaf 10:00 uur kun je terecht voor een gezellig samenzijn met een lekkere kop koffie, leuke activiteiten of een simpel soepje of boterham van ons lunchbuffet. Om deze plek zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk te houden, houden we de prijzen laag. Op maandag, dinsdag en woensdag sluiten we om 18:00 uur, maar er zijn geregeld activiteiten buiten de reguliere openingstijden. Kijk daarvoor hieronder op de website van Griffioen.

Op donderdag tot en met zondag wisselen we om 17:00 uur naar eetcafé BUUR West en kun je van start met een heerlijk borrelhapje of gelijk aan het diner! 

Maandag 10:00 - 18:00
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 18:00
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 18:00
Zondag 10:00 - 18:00
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 17:00 - 22:00
Vrijdag 17:00 - 22:00
Zaterdag 17:00 - 22:00
Zondag 17:00 - 22:00

Contact opnemen

Via de reserveren-knop rechtsonder, reserveer je voor het eetcafé. Heb je een andere vraag voor BUUR West of Griffioen? Vul dan het contactformulier in, of bel ons even. Voor algemene vragen over BUUR of over onze andere locaties kun je terecht op onze algemene contactpagina.

Waar wil je eten?

Bij BUUR Catering kun je een aanvraag voor catering doen op een van onze vaste locaties Villa Klein Heumen, De Boskas of Hortus Botanicus Nijmegen. Of op een locatie naar keuze. Catering voor kleine groepen onder 20 personen is helaas geen mogelijkheid, daarvoor kun je bij onze eetcafés terecht.

> Ga naar Buur Catering