Welkom bij
Buur Brakkenstein

Dit is buur brakkenstein

BUUR is de gastvrije huiskamer van de wijk Brakkenstein in Nijmegen. BUUR staat voor een goede, vriendelijke en eigentijdse sfeer, voor duurzaamheid én voor reuring in de wijk.
In ons eetcafé serveren we dinsdag tot en met zondag lekkere koffie, een gezonde lunch, een uitgebreide borrel, diner, mooie wijnen en een speciaalbiertje. Je kunt bij ons ook vergaderen in de flexruimte, flexwerken of een cadeautje kopen uit de vakkenkast met producten van buurtbewoners.
Op maandag zijn we speciaal open als ontmoetingsplek voor wijkbewoners. We bieden samen met onze partners een uitgebreid activiteitenprogramma aan vóór en dóór de wijk met voor ieder wat wils!

EETCAFE

Duurzaam en lekker eten

BUUR staat voor lekker en duurzaam eten. Onze producten zijn afkomstig van lokale leveranciers en zo veel mogelijk biologisch. Daarnaast werken we met ‘geredde groenten’: groenten die in de supermarkt niet verkocht worden omdat ze een deukje of gekke vorm hebben, maar die gewoon prima te eten zijn!

Samenkomen en meedoen

Wijkplaats BUUR is een plek in beheer van de wijk Brakkenstein, bedacht en gerealiseerd voor en door wijkbewoners. In wijkplaats BUUR verenigen bewoners, professionals, zorg, welzijn en wijkondernemers zich om elkaar te ontmoeten, samen leuke dingen te doen en elkaar te helpen als dat nodig is. BUUR wil dat iedereen – jong en oud – mee kan doen in het wijkleven.
Samen maken we onze wijk een stukje mooier!

Ontstaan wijkplaats en stichting buur

De eerste locatie van BUUR ontstond in 2016 als burgerinitiatief in de wijk Brakkenstein. Hier was behoefte aan een laagdrempelige ontmoetingsplek. Een plek met een huiskamersfeer waar jong en oud graag komen, waar je buurtgenoten ontmoet, elkaar helpt, kunt flexwerken, een spelletje kunt doen en waar ze goede koffie, lunch en diner serveren. Gesteund door woningcorporatie Talis en de gemeente Nijmegen gingen diverse werkgroepen van buurtbewoners aan de slag. Tegelijkertijd werd een groepje jonge horeca-ondernemers aangetrokken die een eetcafé met een sociaal hart wilden starten. Zo ontstond BUUR. Met aandacht voor plezier en betrokkenheid in de wijk, maar ook voor een goede keuken, duurzaamheid en leer-werktrajecten.

Inmiddels is BUUR een begrip in Brakkenstein en ver daarbuiten.

Ontstaan eetcafé buur

Tijdens start van Wijkplaats BUUR werden vijf jonge horecaondernemers betrokken bij het project. Het doel van de horeca was financiële zelfstandigheid creëren voor BUUR en om bijzonder eten en drinken te serveren wat je niet snel tegenkomt in een regulier wijkcentrum. Eetcafé BUUR werd daarom opgericht, met in het achterhoofd steeds de vraag hoe kunnen we verrassende smaken, duurzaamheid en betaalbaarheid combineren tot een menu wat voor alle soorten mensen geschikt is? Een flinke uitdaging, maar we zijn er in geslaagd vinden we zelf!

Nieuw in de Vakkenkast

Voortaan vind je naast wollige knuffeltjes, sleutelhangers, grappige kaarten en andere fantastische kado’s… ook een aantal bio-heerlijkheden in de Vakkenkast. Deze nieuwe biologische producten …

Op ’t Eiland tijdens de Vierdaagsefeesten

BUUR staat dit jaar op Stadseiland Stek tijdens de Vierdaagsefeesten, kom hier gezellig een feestje vieren! Van 13 t/m 19 juli vanaf 15:00u. Je …

NAH-lotgenoten

Een aantal studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zet zich de komende maanden in voor de oprichting van een lotgenotengroep voor mensen …

Sfeercafé 60+

Het sfeercafé is een nieuw BUUR-initiatief op maandagmiddagen, voor alle ouderen in de wijk. Bij het sfeercafé ben je welkom voor een cappuccino, biertje, een …

Open sollicitatie

Je mag ons altijd een berichtje sturen als je interesse hebt om bij BUUR te werken. Op dit moment hebben we een aantal vacatures …

Van Tuin Tot Bord

Op 15 april, 13 mei en 10 juni Dit voorjaar organiseren we samen met Van Tuin Tot Bord een sociale activiteit. Van Tuin Tot …
Vorige
Volgende

Agenda

Je ziet hieronder alle activiteiten bij de verschillende locaties van BUUR. Wil je alleen de activiteiten zien van bijvoorbeeld BUUR Brakkenstein? Klik dan hieronder op “Locatie” en selecteer de locatie waar je de agenda van wilt zien. Druk daarna op de knop “Zoek”.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Ons Team

Sophie

Werner

Daniel

Niek

Romi

Joske

Jo

Mia

Netty

Paul

Linde

Sofie

Melanie

Merel

Daan en Niels

Zef

Jorit

Vorige
Volgende

Vacatures

Bij BUUR zijn we regelmatig op zoek naar nieuw personeel, maar ook naar vrijwilligers! Bij ons werken mensen met een bijbaan, vaste krachten, vrijwilligers (bijvoorbeeld voor de tuin of als begeleider van een activiteit).
Daarnaast hebben we leerwerk- en dagbestedingsplekken voor de horeca.

Vorige
Volgende

Locatie en openingstijden Buur brakkenstein

BUUR is op dinsdag tot en met zondag geopend voor gasten die een hapje of drankje komen doen. Onze keuken opent om 12:00 uur. De Wijkplaats activiteiten vinden ook op de maandagen en buiten de horeca openingstijden plaats. Kijk daarom op de wijkplaats activiteitenpagina voor specifieke agenda tijden! Onze ingang bevindt zich aan de Kanunnik Mijlinckstraat tegenover de speeltuin, de minder validen ingang vind je aan de linkerzijde van het complex.

Maandag 10:00 – 17:00 uur
Dinsdag t/m vrijdag 9:30 - 12:00 uur
Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 - 22:00
Woensdag 11:00 - 22:00
Donderdag 11:00 - 22:00
Vrijdag 11:00 - 22:00
Zaterdag 11:00 - 22:00
Zondag 11:00 - 22:00

Brakkenstein

Contact opnemen met BUUR Brakkenstein

Reserveren voor het eetcafé kan via de knop rechtsonder. Heb je een andere vraag voor BUUR Brakkenstein? Vul dan het contactformulier in, of bel ons even. Voor algemene vragen of vragen over onze andere locaties kun je terecht op onze algemene contactpagina.

Waar wil je eten?

Bij BUUR Catering kun je een aanvraag voor catering doen op een van onze vaste locaties Villa Klein Heumen, De Boskas of Hortus Botanicus Nijmegen. Of op een locatie naar keuze. Catering voor kleine groepen onder 20 personen is helaas geen mogelijkheid, daarvoor kun je bij onze eetcafés terecht.

> Ga naar Buur Catering