Wijkplaats
BUUR Brakken­stein

WIJKPLAATS BUUR BRAKKENSTEIN

Wijkplaats BUUR is een plek in beheer van de wijk Brakkenstein, bedacht en gerealiseerd voor en door wijkbewoners. In wijkplaats BUUR verenigen bewoners, professionals, zorg, welzijn en wijkondernemers zich om elkaar te ontmoeten, samen leuke dingen te doen en elkaar te helpen als dat nodig is. BUUR wil dat iedereen – jong en oud – mee kan doen in het wijkleven. Als deelnemer, vrijwilliger of als wijkbewoner met een goed idee. En we kijken een beetje extra om naar de mensen die dat nodig hebben. Samen maken we onze wijk een stukje mooier!

WAT KUN JE BIJ ONS DOEN?

Bij wijkplaats BUUR is van alles te doen: koffiedrinken, een pubquiz, wandelen, Repair Café, digi-workshops, kleding ruilen, cadeautjes kopen, flexwerken, vergaderen… noem maar op.
Schuif gerust aan! Er is altijd plek voor nieuwe deelnemers en het is supergezellig!

Daarnaast is er achter in BUUR een vakkenkast met mini-cadeauwinkeltje, waarin wijkbewoners hun eigen producten verkopen.
Hieronder lees je meer over onze activiteiten.

Gluren bij de Buren

NAH-lotgenoten

Sfeercafé 60+

Van Tuin Tot Bord

CINEBUUR

Koffie voor een ander

PRIKBORD WIJKPLAATS BUUR BRAKKENSTEIN

Reacties van deelnemers, gasten, wijkbewoners, samenwerkingspartners.
Laat gerust ook een berichtje achter, dat vinden we leuk!

Wij doen heel regelmatig mee aan de pubquiz van Upbeatles bij BUUR. We hebben een team met buren en het is elke keer weer gezellig. Ook de teams onderling hebben veel lol.

Kees

Ik vond de BUURdag heel leuk, want je leert veel mensen kennen. Mijn vriendinnetje Anna en ik hebben toen een kleedjesmarkt georganiseerd voor kinderen. Alle kinderen die meededen gaven een bijdrage voor de Afghaanse kinderen in Heumensoord. Zodat ze ook daar iets leuks konden doen. Samen met de wethouder en Jo – de oudste deelnemer – mocht ik de BUURdag openen. We kregen eerst het lint niet doorgeknipt, dat was wel een beetje awkward.

MARE (11 jaar)

Ik was bij de chansonsmiddag met Catherine Schuurman. Wat was dat leuk! Samen naar muziek luisteren, lekker meezingen of neuriën. Aan twee Oekraïense vrouwen in het publiek werd ook een nummer opgedragen. Kippenvel!

Ans

BUUR is een verbindende factor voor de ouderen in de wijk. Ze brengt organisaties in de wijk samen die iets willen betekenen voor de ouderen in Brakkenstein. Wij doen ook mee. En ik wandel als fysiotherapeut mee met de wandelgroep. Dat houdt mij verbonden met de wijk.

Lieke Elbers, MM Fysio

Schrijf jouw berichtje

Locatie en openingstijden Buur brakkenstein

BUUR is op dinsdag tot en met zondag geopend voor gasten die een hapje of drankje komen doen. Onze keuken opent om 12:00 uur. De Wijkplaats activiteiten vinden ook op de maandagen en buiten de horeca openingstijden plaats. Kijk daarom op de wijkplaats activiteitenpagina voor specifieke agenda tijden! Onze ingang bevindt zich aan de Kanunnik Mijlinckstraat tegenover de speeltuin, de minder validen ingang vind je aan de linkerzijde van het complex.

Maandag 10:00 – 17:00 uur
Dinsdag t/m vrijdag 9:30 - 12:00 uur
Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 - 22:00
Woensdag 11:00 - 22:00
Donderdag 11:00 - 22:00
Vrijdag 11:00 - 22:00
Zaterdag 11:00 - 22:00
Zondag 11:00 - 22:00

Brakkenstein

Contact opnemen met BUUR Brakkenstein

Heb je een vraag of wil je onze nieuwsbrief ontvangen met het laatste nieuws over ontwikkelingen en activiteiten?

Heb je zelf een goed idee voor de wijk?

Naast wijkplaats en eetcafé is BUUR een kruispunt waar bewoners, zorg- en welzijnsorganisaties, stichtingen en andere partners samenkomen om wijkprojecten op te zetten. BUUR onderhoudt dit netwerk, zoekt de samenwerking en verbindt de partijen. Liefst zo kruiselings mogelijk.

Wat is jouw idee voor een fijnere of groenere wijk? 

BUUR kan misschien met je meekijken of meedenken. Vul je idee in op onderstaand formulier en stuur het in. 

Wist je dat er ook mogelijkheden zijn om subsidie te krijgen voor de uitvoering van jouw plan? Je kunt subsidie van het 4-Wijkenfonds aanvragen via deze link.

Het 4-Wijkenfonds ondersteunt bewonersinitiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid in de wijken Brakkenstein, Hatert, Grootstal en Hatertse Hei. De gemeente geeft daarbij de voorkeur aan duurzame initiatieven waar de buurt blijvend (of toch op zijn minst voor langere tijd) van kan genieten. Download hier het aanvraagformulier 4-Wijkenfonds.

Waar wil je eten?

Bij BUUR Catering kun je een aanvraag voor catering doen op een van onze vaste locaties Villa Klein Heumen, De Boskas of Hortus Botanicus Nijmegen. Of op een locatie naar keuze. Catering voor kleine groepen onder 20 personen is helaas geen mogelijkheid, daarvoor kun je bij onze eetcafés terecht.

> Ga naar Buur Catering